De Mondige Minima Geldrop-Mierlo
Een initiatief om armoede en sociale uitsluiting in onze gemeente te voorkomen. Gemaakt voor wie het betreft en iedereen die hen een warm hart toedraagt !
Mobiel, nadelig voor minima, maar in nood onmisbaar

Een vaste telefoonlijn is voor veel minima te duur. Onze gemeenschap geeft hen, hopelijk ongewild, een trap na door steeds vaker 0900-nummers te gebruiken met de “vriendelijke” melding “lokaal tarief”, gevolgd door het venijnige staartje “plus de kosten voor uw mobiele telefoon”. Sommige mobiele providers, zoals Telfort en Tele-2, hanteren zelfs 10ct per minuut plus de kosten van de mobiel. Slecht nieuws, vooral voor die minima die niet meer kunnen kiezen tussen vast of mobiel.

Het aantal mobiele telefoons dat in Nederland in omloop is, incluis vele ongebruikte, overstijgt al het aantal inwoners. Hopelijk doet u iets nuttigs met die ongebruikte (recycle !!), maar het mag duidelijk zijn dat we tegenwoordig bereikbaar moeten zijn of altijd contact willen kunnen maken. Soms is dat verplicht, maar ik weet ook dat mijn moeder zich een stuk veiliger voelt door haar extra hulplijn.

Hier komt de TIP !

Programmeer altijd een “contact” in het telefoonboek van je mobiele telefoon dat begint met de hoofdletters ICE (In Case of Emergency, In Geval van Nood) gevolgd door een streepje en je eigen naam. Zet daar het nummer, incluis internationale toegang (+31, netnummer zonder 0 en de rest), dat in geval van nood (als jij het zelf niet kunt) gebeld moet worden. Het is een gebruik over de hele wereld. Hulpdiensten kijken of zo’n nummer in je mobiel staat.

Laten we hopen dat het nooit gebruikt hoeft te worden…